MatBrainstorming
Mat är livet! De tycker i alla fall jag och Malik och det är viktigt för oss att maten på vårt bröllop representerar oss och inte är allt för fancy-pancy. Allt från snacksen till fördrinken till nattamaten på kvällen måste representera oss och ha en tanke bakom. Vi vill även att det passar in i vårt tema (Fusion Algeriet & Sverige). Det är över ett år kvar till vårt bröllop, men vi har faktiskt börjat spåna och planera maten redan nu. Jag hörde faktiskt häromdagen när jag provade bröllopsklänning att 2020 förväntas vara ett toppår med antal bröllop, i nivå med 2000! Därför vill man gärna ha de stora delarna av planeringen på plats helt enkelt! :)
Vi har inte helt och hållet bestämt vem vi ska hyra för catering, men vi har turen att få lov att ta med oss egen dryck till vår bröllopsfest. Det var faktiskt en viktig punkt som vi prioriterade när vi letade lokal. Man kan spara mycket pengar på att få lov att köpa sin egen dryck, och vi ville definitivt ha fri bar för våra gäster. Vi har även turen att få lov att välja vilken cateringfirma vi vill. Men tycker man att det är jobbigt att leta runt så har Stallgården tre olika cateringfirmor i sitt nätverk som är vana vid att arbeta på plats, vilken fantastisk service - eller hur! Vi är inte helt säkra på hur vi ska göra än dock.. Vi är nere på tre alternativ. Vårt ena alternativ är att välja en firma från Stallgårdens nätverk eftersom att de har erfarenhet av att arbeta på gården och för att vi enbart hört bra feedback. Vårt andra alternativ är en firma där en av mina barndomsvänner arbetar som hovmästare. Vi har haft ett möte med honom och det var så roligt. Han är så duktig och kunde redan skapa en fin vision om hur vår middag skulle kunna se ut. Vårt tredje alternativ är fortfarande hemligt, men det är en kock som de flesta hade känt igen :) men inget som är bestämt än så vi avvaktar :).
När vi hade möte med min barndomsvän började vi åtminstone planera för maten. Han är otroligt duktig på viner så han kommer även att hjälpa oss med detta. Det är många på vårt bröllop som inte dricker alkohol, därför är det viktigt för oss att även ha goda alkoholfria alternativ som passar till maten.
Vår tanke med snacksen till fördrinken är att ha temat "places we've been". Vi funderar på att ha ett snacks från Portugal (som var vår favoritresa so far), ett snacks från Italien (där vi hade en fantastisk resa med våra vänner förra sommaren) och ett snack från Frankrike (där Malik friade i våras). Till snacksen kommer vi att servera bubbel.
Vidare funderar vi på att enbart servera förrätt och huvudrätt. Vi kommer att ha en bröllopstårta och tror att det räcker som efterrätt. Med tårtan har vi också haft tur. En vän till oss är helt fantastisk på att baka tårtor så vi tog en chansning och frågade om hon ville göra vår, och det ville hon! Hon har fått fria händer gällande tårtans innehåll, det enda vi gett henne är färgschema för dekoration. Gällande att vi hoppat över efterrätten är vi lite oroliga att det blir svårt att hinna med tal och aktiviteter under middagen, så vi har inte bestämt oss till 100% än, vi får se.. Middagen kommer att vara en fusion av svensk säsongsbserad mat med smaksättning från Algeriet! Vår första tanke var faktiskt inte att välja just säsongsbaserd mat, men man kan faktiskt komma ner en del i pris på det.
Vår nattamat är egentligen det enda som är helt och hållet bestämt. Ingen tvekan om att det blir Algeriska burek hommade av svärmor - mums!
Så fort vi bestämt oss kommer vi att dela med oss av information om snacks, mat, märke på viner, tips och tricks för att kommer ned i kostnad! :)
Nog skrivet om maten för denna gång, vi återkommer om detta så fort fler bitar är på plats, detta blev lite mer som en brainstorming :) Men ni som ska gifta er på Stallgården, glöm inte deras fantastiska nätverk! https://www.stallgarden.nu/catering-4/
Dela gärna med er om ni har några tips, tricks eller funderingar gällande mat på vår instagram: @Izabellamalikwedding2020